maandag 13 september 2010

Scheiden doe je met z’n drieën

Na een huwelijk van zes jaar besluiten man en vrouw te scheiden. Ze nemen allebei een advocaat in de arm. De rechter bepaalt bij de scheiding dat de kinderen bij de vrouw zullen gaan wonen en dat de man een omgangsregeling met hen krijgt. Deze omgangsregeling loopt niet goed en de kinderen lijken hiervan de dupe te worden. Ze worden door een gezamenlijke vriend gewezen op de mogelijkheid de problemen rondom de omgangsregeling te bespreken met een echtscheidingsbemiddelaar.

Bij een echtscheidingsbemiddeling komen naast de zakelijke gevolgen van de echtscheiding ook de emotionele aspecten aan de orde. Het voordeel hiervan is dat partijen met elkaar kunnen spreken over de reden van de echtscheiding en dit een plaats kunnen geven. Hierdoor kunnen zij hun relatie als partners met elkaar afsluiten en als ouders met elkaar verder. Het doel hiervan is dat de communicatie tussen de ouders in de toekomst weer goed verloopt.

In het geval van deze man en vrouw heb ik als echtscheidingsbemiddelaar de communicatie tussen beiden kunnen herstellen. Hier bleek dat de man en de vrouw eerder niet hadden gesproken over een vervelende periode uit hun huwelijk. Door dit met elkaar te bespreken hebben zij deze periode kunnen afsluiten. Inmiddels verloopt de omgangsregeling naar wens.

In geval van een voorgenomen echtscheiding is het verstandig direct een echtscheidingsbemiddelaar in te schakelen om de echtscheidingsprocedure te begeleiden; scheiden doe je met z’n drieën.
Echtscheidingsbemiddeling is een van de expertises binnen ons kantoor.

BOSKAMP & WILLEMS ADVOCATEN

-UW SUCCES ONZE UITDAGINGMr.
A.H. van Gerwen, sectie personen- en familierecht en erfrecht
Dr. Holtroplaan 42 Eindhoven
T: 040-2501414 F: 040 250 14 50
www.boskampwillems.nl

1 opmerking: